FØR du vælger at barfe


VIDENS DELING og GODE RÅD 


Livsstil eller holdnings spørgsmål?

Et tilbagevendende spørgsmål jeg stilles af mennesker der rigtig gerne vil starte med BARF men ganske enkelt ikke har den viden der skal til fortæller ofte hvor ” rund forvirret” de bliver over alt det der står på nettet. 

Og hvorfor har de så det ? Jeg må på det skarpeste opfordre til : vil du begynde, at rå fodre (barfe) din hund/ kat


  • VÆR KRITISK – STIL SPØRGSMÅL overfor den forhandler du har fundet.
  • Find ud af hvor meget denne person RENT FAKTISK ved om fodring af din hund.
  • Spørg ind til deres viden om fordelingen af bla. proteiner,fosfor,kalcium fordelingen i en kost plan?
  • Vejledes der individuelt - alle hunde er forskellige - især de hunde der har ubalancer
  • HUSK DER ALTID SKAL tilsættes fodertilskud som vitaminer, mineraler, essentielle fedtsyrer udover det rå
  • Bliver din hund´s "historik" gennemgået før opstart


Køb af BARF produkter

Det er vigtigt den enkelte forbruger stiller kritiske spørgsmål til forhandleren eller producenten om godkendelser m.m

TJEK producentens hjemmeside og se bla. efter om det er overensstemmelse med EU reglerne dvs ALT er kontrolleret og testet af Veterinær kontrollen og der er jævnligt kontrol af fødevarestyrelsen - hvor kommer byttedyrene fra - hvordan slagtes de ?

Som forbruger vær kritisk, stil spørgsmål -  lugt til kødet, se på farven (det skal være som det vi selv spiser) Er du i tvivl – så køb et andet sted.


Jeg har gennem årene desværre måtte opleve flere og flere henvende sig med hunde der ikke er “på toppen”

på trods af rå fodring.

Når jeg spørger ind til om hundeejeren har fået vejledning i rå fodring, kost plan, gennemgang af hunden – viser det sig i ALT ALT for mange tilfælde, at ejeren INTET har fået udover barfen.

Rigtig mange kunder fortæller om hvordan de på ingen måde har fået gennemgået deres hund FØR start og ej heller modtaget kost plan der passer til deres hund/kat.


BARF og “skræk kampagner”

Når jeg skriver dette er det af den enkle årsag :At kunne bidrage med oplysning for vores rovdyrs bedste

Jeg har den holdning, at man skal være forsigtig med, at sprede angst og uro.Det er nemt nok at dele et link  men hvad ved vi rent faktisk?

BARF bliver under - og nedvurderet og gjort til “skræk kampagner overfor den seriøse og kritiske forbruger der ønsker, at fodre deres dyr NATURLIGT

Læs evt.Debatten der blussede op i starten af 2016 p.g.a en artikel fra Det Svenske veterinærinstitut – (www.dyrefondet.dk)


Kan det avles væk?

PH værdien kan ikke avles væk – ligeså lidt som instinkterne! Hunde skulle gerne have samme mavesyre funktion (ph – værdi) som hos deres art fæller – nemlig rovdyr som ulve,ræve og dingoer.

Jeg går ikke på kompromis med det faktuelle og videnskabelige samt den holistiske indfaldsvinkel.

Rent faktisk er det videnskabeligt dokumenteret, at en rovdyr mave er og bliver en rovdyr mave.

PH – VÆRDIEN er utrolig langt nede og syre balancen skal være på ca. 0,8 – 1. Det kan ikke avles væk. (kildemateriale: Ernæring af vilde pattedyr v. Erik Eriksen Zooligisk Have, Kbh)


Min Konklusion

Når dyret bliver korrekt barfet og får de vitaminer,mineraler og den korrekte fordeling til en rovdyr mave – af Omega 3 + 6 + 9 ja så bliver immunforsvaret temmelig effektivt, syre/base balancen fungere bedre og ikke mindst hundens humør og generelle velbefindende øges.

En KORREKT håndtering af råt kød og en KORREKT fodret hund / kat vil have et så stærkt immunforsvar, at de ikke bliver syge i tide og utide med alskens ubalancer.

I naturen klarer ræven udmærket ESBL enzymer, salmonella og colibakterier. HUSK :RÆVEN RISTER IKKE KANINEN FØR DE ÆDER DEN.Og koger heller ikke fjerkræ


COLIBAKTERIER og SALMONELLA:

Kort fortalt: Colibakterier og Salmonella er bakterier der kan give hund / kat (og mennesker) løs mave, mave besvær og andet ubehag. Colibakterien kan blandt andet opstå ved ukorrekt / uvidende håndtering når det rå kød skal optøes.Eller det ferske kød ikke opbevares, skæres m.m hygiejnisk korrekt. Det er der intet nyt i for den enkelte forbruger. Vi kan jo spørge os selv :

Hvad når vi mennesker spiser SUSHI? Hvordan håndteres det ? Uanset hvordan vi end vender og drejer det at fodre med råt - så skal vi håndtere ALT råt hygiejnisk korrekt

Hvad så med ESBL i fjerkræ? Er det nyt?


ESBL

Kort fortalt : ESBL er et enzym der viser sig, at kunne nedbryde antibiotika. Jeg forstår godt et stykke ad vejen, at mange dyrlæger er imod barf /rå fodring. Og hvorfor så det…..


VIDSTE DU at:

ESBL enzymet er IKKE ukendt i blandt andet fødevare ministeriet. Derfor er der lavet EU regler på området for bla. slagterierne

I skandinaviske lande er standarder for undersøgelser langt højere end i EU. Hvilket i sig selv gør, at der “opdages” mangt og meget i produkterne som ikke “opdages” i EU lande. Den kritiske forbruger vil tænke: “Jamen udelukker det ESBL risiko, colibakterie og salmonella risko?”

Meget interessant når største parten af DK´s import af bla. Kalkun bryst og Kylling kommer fra Tyskland og Frankrig hvor slagterierne er underlagt EU reglerne omkring veterinær kontrol


VIDSTE DU

I feks. hønsefugle branchen har ESBL enzymet i mange år været et problem – blandt andet for hønse avlerne. I DK har det længe været forbudt, at importere fx avlsdyr/befrugtede æg fra bla.Sverige pga risikoen af tilstedeværelse af ESBL.Og det er selvom du kan koge eller stege før brug!

Artiklen fra det svenske veterinærinstitut nævner bla. at deres fund af ESBL enzymet er fra fjerkræ som kyllinger og kalkuner, fra SVERIGE, NORGE OG FINLAND.

Så er det jeg tænker : Koger ræven hønsene efter den har “erhvervet” den fra bonden ?


Tænk over hvad du selv spiser fx Sushi (risiko for salmonella)Ulve fisker også laks – hvad så med salmonella og coli bakterierne? 


VOV – LIG HILSEN

Hunde Specialisten

Shannie Voldum